Nieuwe Natuur: Code Groen

Als vervolg op Code Blauw en Code Rood presenteren Architectuurcentrum CASA en het platform Arnhem Klimaatbestendig Code Groen, een online-programma over de vraag hoe biodiversiteit in de stad te stimuleren. Ik werd samen met Barbara Wagensveld uitgenodigd om te praten over onze visie op natuur in de stad (of is het een stad in de natuur?) en het project Andere Arnhemmers.

Het is fascinerend om te zien hoe natuur en stad, ogenschijnlijke tegenpolen, elkaar juist aantrekken. Biodiversiteit in steden is tegenwoordig zelfs rijker dan op het platteland, dat steeds eentoniger wordt. Dit besef confronteert ons met de dringende noodzaak om biodiversiteit te bevorderen, niet alleen voor de natuur maar ook voor onszelf. Een grotere biodiversiteit in onze leefomgeving en daarbuiten is van levensbelang. Hoe pakken we dat aan? Samen met Barbara Wagensveld en het team van Studio Lakmoes werken we aan projecten zoals Het Nieuwe Gelders Natuurverhaal en Andere Arnhemmers, om een vernieuwde relatie tussen mens, stad en natuur te realiseren. We willen dat andere soorten ook een stem hebben en heroverwegen onze positie. Het doel is om steden te creëren voor iedereen, een plek waar natuur de hoofdrol speelt!

Code Groen is het derde programma in een reeks, gericht op het inspireren, informeren en activeren van Arnhemmers om onze stad veerkrachtiger te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering. Samen kunnen we de stad transformeren!

Vorige
Vorige

De anderen in ons

Volgende
Volgende

AI-art is menselijk. En heeft dezelfde menselijke gebreken